.::My Followers::.

Thursday, July 30, 2009

Syaza in actions...!!!!! ;p

Yuuhuu...soft copy syaza dah siap...!!!
Semlm, lepas balik keja trus ke Pacific
g amik soft copy si kecik nih...!!!
mummy yg tergedik2 x sabarnyer...
hihi...berbaloi la byr RM100 pun,
suma pict. dia cantik2...
tapi model x bape nak sengeh sgt laa...
okay, uolls leh cuci mata dgn pict. syaza erk...

Pic. ni tuk masuk contest tuh..


yg ni lagik satu...




masa ni syaza dah mula wat perangai...
x mau dah snap pic...letih kot, sian dia...


dah mula berdiri dah...
x mau dok diam laa adik ni.... ;p






Erm...ni lagik satu tuk masuk contest..






And this one...

psst...suma ada 4 gmbr tuk contest tuh...
kalu menang sipi2 pun jadik lah...
kalu x menang pun x pe,
sesaje tuk wat collections pict. dia...
actually, ada byk gmbr syaza nih...
mummy upload ckit jerk...
ni pun sambil2 wat keja kat ofis nih.. ;p

Wednesday, July 29, 2009

Souvenir from Akak Lily... ;p

Wah...bertuah sungguh rini...
hikhik...souvenir dari Akak Lily dah sampai...!!!
actually, zati dpt souvenir coz
leave comments tuk entry cuti2 sabah
akak lily...huh, x sangka lak dapat...
zati appreciate sgt...
walaupun akak risau souvenir dia kecik,
tak pe, zati terima n publish kat blog zati jugak...
hikss...thanks alot...



Erm...kebetulan rini zati pakai baju colour
purple, trus jer pakai bracelet akak kasik ni tau...!!!
zati dpt masa nk dekat lunch tadi...
on the way nk balik lunch, sesaje posing dgn K.Ton
nk snap pict. zati pakai bracelet akak lily kasik...
cantik x...? match dgn baju zati rini...
dari tudung, baju, kasut, handbag and bracelet...
waahhhh...sumanyer purple...!!!! ;p

Cute Baby 2009 The Store Pacific

Ari tu zati ada cakap kan, yg soft copy pict. syaza siap this thursday,
semalam, zati call photographer yg snap pict. syaza...
hikhik...zati tipu dia yg zati kena g kursus this thursday,
so.....ptg ni soft copy si kecik syaza dah siap...
heheh...x pe bohong sunat kan...?
punya la mummy ni tergedik2 nk tgk pict. syaza...
nanti zati publish kat sini erk...!!! ;p

ni laa form contest tu...

Monday, July 27, 2009

Our Weekend (Sunday)


Last Sunday, mmg zati agak rajin...
dlm sebulan tu, ada 2 or 3 kali jer masak...
tu pun ikut keadaan, kalu x kuar ke mana...
meh kita tgk, apa zati masak erk...!!!

Taadaaa....!!!
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::

Nasi aym yg menyengat En. Hubby zati.... ;p


Sorry yer, pinggan mangkuk suma agk burok masa ni...
hihi, janji En. Hubby kita suka...!!!
Act, mmg dah lama x wat nasi aym nih...
ni pun blaja dari my aunty, Mak Su... ;p


Syaza pun menyibuk la, time ni la
dia nak men pen pun...
syifaa ke mana ntah time nih...huhuh
psst : abaikan kain yg dok berlipat atas sofa tu eh...!

erm...dapnyer syaza minum Ribena...
Petang lak, weolls ronda kat playground
temankan mek dua org ni men...
erm...x larat nak kejar si kecik tuh... ;p

kakak yg happy sgt kalu g playground...


mummy yg agak comot yerk...!!!
psst : comot2 pun nk snap pict. gakss.. ;p

Our Weekend (Saturday)

Actually, last Saturday weolls nk bawa Syaza
masuk Cute Baby Contest 2009
(Peraduan Fotogenik) kat The Store Pacific, Prai...
sesaje je nk masuk, sebab Syaza ni suka sengeh...
hihi...ni xtvt kat umah sebelum bertolak...
CHECK IT OUT...!!!

Saja bg pakai baju ni, kalu nk pakai
costume yg ada kat sana
cam kotor jerk...
tu yg bg syaza pakai baju nih...
x payah laa mummy nk salin bj dia dah...
opps...syaza agak princess yer hari tu... ;p

dua orang ni kalu dok kat umah,
x penah nyer umah cantik n kemas...
baru 10 minit mummy kemas,
camni la jadinya lepas tu...huhu...

uolls nak tau, gigi syaza dah tumbuh satu kat ats...
ari tu mummy dok risau sgt...
sebab tu laa dia suka sgt wat lidah cam gitu...





erm...happy yer kakak, sebab nk jenjalan... ;p

Haa...senang, masukkan dua dak kenit ni
dlm troly, abis cita...
x payah laa mummy nk kejar2 lagik...hihi

Kebykkan gmbr yg disnap tuk contest tu,
suma syaza wat muka cam gini...dah laa idung tu penyet,
bertambah penyet la lagik idung dia...
nanti zati publishkan foto-foto dia erk...
foto2 tu, siap ari khamis nih...huhu...
zati amik package :
12 pcs and save dlm CD = RM100
haa...ank punya pasal...
hulur la RM100 kat cina tu...
package tu je yg ada CD pun...
tu pun dah kira murah...

Mummy pun sibuk nk snap pict. gakks...


Souvenir dari Akak Zana dah sampai...

Erm...pagi2 lagi...posmen dah tin..tin.. kat depan umah zati...
ingatkan dpt surat centa speed trap ker...
tup2 dpt souvenir laa dari Akak Zana
meh kita tgk ada apa kat dalam nih...?


Jauh yer dtg...akak zana siap bg
link lagi tau...hihi...
Haa...ni la souvenirnya...
strawberry yg melambangkan Cameron Highland gitew...
and getah ikat rmbt strawberry tuk si comel...
Thanks ya...!!!

Friday, July 24, 2009

Nak jwb hutang tag...!!!

Waahh...handbags pun kena tagged weh...
erm, kena wat gak laa...
suma kwn2 mesti dah wat kan..?
zati jerk yg blom wat lagi...
maklumlah baru berkecimpung dlm
laman sesawang nih last 2 months...heheh...
masa nk snapped pict2. handbags ni,
hubby heran weh...nape la bini aku ni tetiba
dok sibuk snap gmbr handbags lakk...
zati mmg suka kumpul handbags,
macam2 colour ada,
kononnya nk match dgn baju g keja gitew...!!

1. Ambil gmbr beg yg anda bw ke kerja

(x kira byk mana)...


Erm...suma handbag2 dia ats, zati bw p keja...

2. Ceritakan apa yg terkandung dlm beg kerja anda itu.

Sertakan gmbr sekali...kemudian terangkan secara

detail isi bag anda...

Erm...rini zati bw beg ni...


1. My purse.
2. Pendrive
3. 2 lipstick
4. 2 Handset yg dah burok
5. Blusher
6. 2 way foundation
7. Pen

8. Coklat KOPIKO
9. Pas feri


3. Nyatakan sebab anda suka bag kerja anda...

Zati suka suma bag, dah arini pakai baju black n white... ;p


4. Kenangan manis @ apa yg istimewa pd beg itu pada anda...

Kenangan manis x de kot...tapi masa bli handbag ni,
zati dapat torchlight kecik yg ada lampu lmbg guess...


5. Tag 10 orang yang lain

Akak Lily
Mummy Zara
Mrs. K
Zulira
Akak Rinna
Mama Ezureen
Iedaluvsham
Akak Ninie
Gieyana

Anna

Tuesday, July 21, 2009

Family Potrait (Part 4)

Last Sunday weolls kuar g Carrefour lagik...!!!
Uolls tgk la aksi si Syifaa n Syaza dlm keta...
X reti dok diam si Syaza tu...
Kakak ok jerk...(maintain ayu gitew...)
meh tgk diorang berdua nih...

Haaa...jgn x taw, syaza ni kalu tgk satu menda,
sampai pnjat arm rest kat blakang tuh...!!!


Colar tu kononnya nk wat cam Mawi la tonon...!!! ;p


Dok tgk apa la adik Syaza nih...???


Korang nk taw, gg syaza ni dok 2 btg tu la dari dia tecik...
x tumbuh2 dah gigi dia... ;p

Kakak yg dah mula boring.....

Hikss...zati suka pict. nih... (",)


Erm...mucuk laa......


Caakkk...!!!!


Sengih la dia...


Haa...ni dia rupa apa yg dibeli masa kitorang g Carrefour last Sunday...
Puas zati n hubby meniupnyer...
Tu la, gatai x bli pam dia...
jenuh la mummy n daddy gilir2 tiup benda alah ni... ;p

Whooppss....abaikan erk air yg dok gantung kat pintu tuh...hihi...

Ni pun bli skali gak...
kira last Sunday bli brg menan depa je laa....
kalu bli satu, nanti berrebut lak...!!!
Haa...amik skali dua...puas ati... ;p

Besar wei...dah nmpk semak dah hall kat umah zati nih...
dah la mmg sempit dah... ;(