.::My Followers::.

Friday, October 30, 2009

Kraft - Cheestik (Cheese Lover)

 Erm...zati dpt info tentang cheesetik nih
from Mommy Ryan masa blog walking
beberapa bulan yg lalu...
rasa cam nk kasik kat syaza n syifaa...
mmg bebudak nih suka mamam cheese...
cam mummy "cheese lover"...

actually, dah lama zati dok cari cheestik
nih...at last, jupe gak kat TESCO...
dulu try cari kat CARREFOUR x de...





and....meh layan picas
syaza and syifaa tgh mamam
CHEESTIK nih...

::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
V




 








uolls suma leh try kasik kat son or daughter uolls...
bagus nih...kalu sapu kat ats roti or biskut pun
sodapp..!!! mkn saje pun okay dah...




My Funniest Baby Contest






MY FUNNIEST BABY CONTEST

From : 20 Oktober till 13 November 2009 (12.00 tengahari)
Umur : 1 bulan hingga 3 tahun

KATEGORI A : Baby Girl
KATEGORI B : Baby Boy


HADIAH


HADIAH UTK PESERTA BERTUAH

SYARAT PENYERTAAN
  • Jadi Follower UmiDanish dan sponsor2 serta add UmiDanish dalam bloglist anda
  • Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri UmiDanish.
  • Membuat entri mengenai contest ini diblog anda
  • Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda dengan aksi Funny yang paling menarik hati para juri.
  • Sila nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Sila juga nyatakan apa yang terdapat di semua blog sponsor UmiDanish.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke UmiDanish dan semua sponsor
  • (no link back will be disqualified)
SPONSOR
  •  BabyUmiShop
  • ada menjual breast pump, breast milk storage bag, cloth diaper dan minuman organik kesihatan
  •  IT@RLIIT'S BOUTIQUE & BEAUTY CENTRE
  • menawarkan pakaian wanita dan kanak-kanak yang terbaik untuk pemakaian selesa dan design dari butik dengan harga yang berpatutan juga penjagaan kesihatan melalui produk yang berkualiti tinggi
  •  Moms & Baby Shop
  • ada menjual cloth diapers dan makanan kesihatan wanita
  • utk semua para ibu dan bayi

  • Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri UmiDanish.
  • Hanya satu sahaja pemenang bagi setiap kategori, jadi pastikan anda meletakkan satu gambar baby anda yang memiliki aksi lucu paling comel.
  • Semua penyertaan akan diadili oleh para juri yang akan dilantik oleh UmiDanish sendiri.
  • Hadiah pilihan untuk peserta bertuah akan dicabut oleh baby danish sendiri.
  • Hadiah ini untuk selain pemenang kategori A dan B.

********************************************


MY FUNNIEST BABY CONTEST




NAMA : SYAZA IWANA BT MOHD SHAHRIL
UMUR : 1 TAHUN 4 BULAN ++

Ok uolls, jom terjah contest nih di UmiDanish

 








Tuesday, October 27, 2009

Last Sunday - Our Weekend


Ni pun picas dah basi...
ni cita last sunday la nih...
mummy and daddy decide bw
 syifaa and syaza ke playground kat
tepi Pantai Teluk Molek...
act, mmg dah lama x ke sana...
start puasa, n baru g terjah
last sunday...
padahal dekat jerk dgn umah...




Mummy posing dulu dgn syaza dlm keta...



x mo senyum lak syaza nih...
time nih x bertolak lagik... ;p




erm..terpaksa la mummy tgkp gmbr
cam gini..syifaa dah x mo turun dah...
sonok sgt kalu dapat nek...




haa....ni time dia tgh ligat nk nek slide nih...











kakak wif daddy... ;p



ececeh...control ayu lak syaza nih... ;p



dah x mo balik dah...
asyik dok ctu jerk....huhu...
kakak, jom...kita nk p mkn lak... ;p




kakak tgk apa tuh...?
time nih dah dlm keta...
otw nak ke.......
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
V




erm...
SELERA SRI TAMBANG
MEE UDANG...
sgt sedap taw mee udg n mknan kat cni...












adik yg tgh mamam satay...!!!
syaza sgt suka taw.. ;p




satay yg sgt sedap...
secukup rasa...
1 cucuk RM0.50 jerk...
sgt berbaloi gitu...
weolls amik 10 cucuk jerk...




haaa....ni la rupa mee udang...(Zati)
and mee goreng udang...(Hubby)


utk pengetahuan korang, udang dia, kita yg
pilih...pastu diorang akn masakkan
mknan yg kita order tuh...
mmg sedap...!!!


time zati pegi nih, ada GENG2 TV3 dtg serbu
kedai nih...ada la dalam 3 and 4 biji keta...
masa tu depa baru balik dari JOM HEBOH
kat Batu Kawan...








Open House Zati Yang Simple Jerk...



Okeh...disebabkan tenet mengong sejak dua tiga ari ni kan...
zati dah jadik kemaruk nk upload picas manyak...!!!
biar uolls suma muntah darah...haha...
actually, picas nih suma dah lama dah pun...
zati wat open house tuk member office
di saat2 akhir...nk taw masa bila..?
hihi...n Sunday, hari raya kedua Deepavali...
zati lak yg sibuk nk celebrate raya nyer...
meh layan picas2 GEDIK kat bwh ni yea...!!! ;p




Erm...ni dgn Natrah...
Location : hihi...kat dapur zati... ;p



Ni Liza...
dulu, weolls study skali...
skang, dia dah dpt tukar mai Penang...
jadik S/U Hakim gak...
sama cam zati...
kwn rapat nih...



syaza sgt comot masa nih...
mummy wat x taw jerk kat dia...!!!
sian dia...tapi dia sgt suka hokeh...
sgt bebas kot, mummy x de nk larang pe2...



hihi...ni kira merangkap mak angkat Baby Rayyan
masa open house nih...
weolls jaga dia coz Ibu dia tgh mamam...
Liza nmpk cam x sabar nk da baby jerk nih...
cepat la tamatkan zaman bujang tuh...
ikut zati...JOIN THE CLUB..!!!





erm...ni baru betul...
hikhik..aunty zati tgh nyusukan Rayyan,
sian dia, lapaq sgt dah tuh...



Ni Zakri and Abah Rayyan (Wan)...
uisk, masa nih terkezut tgk
style rmbut zack...
terngkat gitew...!!!
kalu kat ofis, x de wat
rambut camnih...



ni ketibaan Kak Ton with ank n cucunya...
Kak Ton nih org lama Mahkamah...
sgt berpengalaman dan gila2 orgnya...
leh wat geng laaa.... ;p
















MENU

1. Laksa
2. Bihun Goreng
3. Lemang
4. Rendang
5. Kek Coklat
6. Nugget
7. Sausages
8. Air Oren + Sirap

sikit jerk...coz tu jerk yg zati rajin pun...






Ehem2...Ni Syifaa dgn Ashraf...
ank member zati...
Kak Rina...Syifaa tgh ayat ke tuh..???



Haaa...syaza dah datang nyelit dah...
dah jadik CINTA TIGA SEGI la pulak...
hihi... ;p







Erm..ni laa mummy Ashraf...
Kak Rina...
Black weolls ritu...!!! ;p

Thanks suma coz dtg memeriahkan lagik
keadaan umah zati yg sempit tuh...
nanti bleh wat lagik...
tu pun kalu rajin...